یکی از پرتکرارترین سوالاتی که توسط افرادی که زمینه فلزیاب و گنج یاب مشغول فعالیت هستند، پرسیده میشود؛ فرکانس طلا در زیر خاک چند است؟ اگر شما هم در این حوزه مشغول فعالیت هستید و یا علاقمند به این شاخه هستید به شما توصیه میکنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله از دیورا گالری قصد داریم تا در خصوص اینکه اصلا فرکانس چیست، فرکانس طلا در زیر خاک چند است؟ و .. صحبت کنیم.
فرکانس چیست؟
قبل از اینکه به سراغ پاسخ سوال فرکانس طلا در زیر خاک چند است؟ برویم، بهتر است تا کمی در خصوص اینکه اصلا فرکانس چیست صحبت کنیم. فرکانس، تعداد دورههای تکرار یک پدیده مانند موج یا نویز در یک واحد زمان است. به عبارت دیگر، فرکانس نشاندهنده تعداد مراتبی است که یک پدیده در یک زمان مشخص تکرار میشود. واحد اندازهگیری فرکانس هرتز (Hz) است که یک هرتز برابر یک دوره در هر ثانیه است.
واحد اندازهگیری فرکانس به افتخار دانشمند آلمانی هاینریش رودولف هرتز، هرتز نامیده میشوند. البته فرکانس را با واحدهای دیگری مانند دور بر دقیقه (rpm) یا سیکل بر ثانیه نیز اندازهگیری میکنند. برای درک بهتر فرکانس اجازه دهید تا یک مثال بزنیم. تصور کنید که شما یک زنجیر در دست دارید و میتوانید در یک ثانیه آن را ده بار بچرخانید. به این ترتیب فرکانس شما برابر با 10 هرتز است.
دلایل اهمیت فرکانس فلزهای مختلف در خاک
با دانستن فرکانس فلزات مختلف در خاک میتوان به اطلاعات بسیار مهمی در خصوص فلز و خصوصیات آنها پی برد. در فلزیابها و گنج یابها از این نکته برای پیدا کردن طلا در زیر خاک استفاده میشود. از جمله مهمترین دلایل اهمیت فرکانس فلزهای مختلف در خاک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- با توجه به اختلاف در فرکانسهایی که انواع فلزات تولید میکنند، دستگاههای تشخیص فلزات میتوانند به کمک این فرکانسها اشیاء مخفی یا گنجینههای دفن شده در زیر خاک را تشخیص دهند.
- در حوزههای مختلفی مانند معدن، جستجوی گنج، امنیت و حتی زمینشناسی، داشتن اطلاعات فرکانس فلزات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
- مطالعات زمینشناسی و علوم مرتبط از این دادهها بهرهمند میشوند تا ساختارهای زمینی را بررسی کنند.
- و ..
به طور کلی، از فرکانس فلزات زیر خاک به عنوان یک نشانگر مهم در بررسی و تشخیص اشیاء یا خواص مختلف زمینی استفاده میشود.
مقدار فرکانس طلا در زیر خاک چند است؟
در پاسخ به این سوال که فرکانس طلا در زیر خاک چند است نمیتوان بهطور دقیق عددی را معرفی کرد. زیر مقدار فرکانس طلا در زیر خاک به عوامل بسیار زیادی مانند شرایط زمین شناسی، خواص الکترومغناطیسی، میزان غلظت طلا در خاک و .. بستگی دارد. اما بهطور متوسط میتوان گفت که فرکانس طلا در زیر خاک حدودا بین 400 تا 450 مگاهرتز است. بهتر است بدانید که فرکانس طلا برای ردیابی به نوع طلا یاب و شرایط محیطی که در طلا در آن قرار دارد، متفاوت است. بیشتر دستگاههای طلا یاب از فرکانس 18 کیلوهرتز به عنوان بهترین فرکانس برای طلا یاد میکنند.
همانطور که مشاهده میکنید، فرکانسهایی که در اکتشافات زمین شناسی و همچنین جستجوی طلا مورد استفاده قرار میگیرند از چند هرتز تا چندین کیلوهرتز متغییر خواهد بود. از فرکانسهای پایینتر برای عمقهای بیشتر و از فرکانسهای بالاتر برای عمقهای کمتر استفاده میشوند. روشهای بسیار زیادی برای شناسایی طلا در زیر خاک وجود دارد که در ادامه شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.
چه عواملی در فرکانس طلا در زیر خاک موثر هستند؟
اکنون که پاسخ سوال فرکانس طلا در زیر خاک چند است را دریافتید، بهتر است تا با عوامل موثر در فرکانس طلا در زیر خاک نیز تا حدودی آشنا شوید. از جمله مهمترین این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ویژگیهای خاک مانند هدایت الکتریکی و ترکیبات شیمیایی آن میتواند بر فرکانس تشخیص فلزات به ویژه طلا تاثیر گذار باشد. طلا در خاکهای مختلف میتواند، فرکانسهای متفاوت را از خود بروز دهند و به همین دلیل در هنگام ردیابی طلا باید به جنس خاک توجه بسیار زیادی داشته باشید.
- اندازه ذرات خاک و همچنین ساختار زمین نیز میتوانند بر فرکانس طلا در زیر خاک موثر باشند. ذرات بزرگتر یا ساختارهای خاکی خاص ممکن است باعث تغییر در فرکانس تشخیص فلزات شوند.
- نوع و مقدار طلا موجود در زیر خاک نیز میتواند بر فرکانس آن تاثیرگذار باشد. برای مثال هر اندازه طلای موجود در خاک بیشتر باشد، فرکانس آن نیز بیشتر خواهد بود.
- عمق فلز در خاک نیز میتواند بر فرکانس آن تاثیر بگذارد. فلزات در عمقهای مختلف ممکن است فرکانسهای متفاوتی داشته باشند. برای مثال فرکانس طلایی که در عمق 5 متری از سطح زمین قرار دارد با طلای که در عمق 2 متری زمین قرار دارد، متفاوت خواهد بود.
با استفاده از چه روشهای میتوان طلا در خاک را تشخیص داد؟
برای شناسایی طلا در زیر خاک، از روشها و دستگاههای مختلفی استفاده میشود. از جمله مهمترین این روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
روش مغناطیسی
روشهای مغناطیسی از جمله مغناطیس سنجی و تصاویر مغناطیسی میتوانند در تشخیص معدن طلا در زیر خاک موثر باشند. در این روش، خواص مغناطیسی کانیها و مواد معدنی مختلف، از جمله طلا، مورد بررسی قرار میگیرند. به این ترتیب اگر خاک حاوی مقادیری طلا در ساختار خود باشد به راحتی با استفاده از روش مغناطیسی میتوان آن را تشخیص داد. معمولا از این روش برای شناسایی معادن طلا استفاده میشود.
روش الکتریکی
از روشهای الکتریکی نیز میتوان برای پیدا کردن طلا در خاک استفاده کرد. دو روش در این زمینه برای تشخیص طلا مقاومت الکتریکی و الکتریکیسازی (Electromagnetic) هستند که در ادامه در خصوص آنها صحبت خواهیم کرد.
- مقاومت الکتریکی: در این روش، میزان مقاومت الکتریکی خاک در نقاط مختلف اندازهگیری میشود. مواد معدنی مختلف دارای مقاومتهای الکتریکی متفاوتی هستند. اگر طلا در خاک وجود داشته باشد، ممکن است تغییرات قابل توجهی در مقاومت الکتریکی خاک رخ دهد.
- الکتریکیسازی (Electromagnetic): از تکنیکهای الکتریکیسازی مانند الکتریکیسازی مقاومتی (Resistivity Imaging) و الکتریکیسازی تخلیه الکتریکی (Electrical Discharge Imaging) برای تصویربرداری از ویژگیهای الکتریکی خاک استفاده میشود. این روشها به ویژه در مطالعات جستجوی معدنی و تصویربرداری زیر سطحی برای تشخیص ساختارها و مواد مختلف موجود در زیر خاک مورد استفاده قرار میگیرند.
* هر کدام از این روشها مزایا و محدودیتهای خود را دارند و بسته به شرایط محیطی و ویژگیهای زیرسطحی معدن، یکی از آنها انتخاب میشود.
فلزیابها تا چند متر میتوانند، طلا را زیر خاک تشخیص دهند؟
توانایی یک فلزیاب در تشخیص طلا از چند متری به شدت وابسته به ویژگیهای فنی دستگاه، شرایط زمینی و بافت خاک است. فلزیابها مختلف دارای عمق کاری مختلفی هستند که توسط شرکت سازنده بر روی دستگاه و یا کاتالوگ آن نوشته میشود. بهطور کلی میزان دقت و عمق تشخیص طلا توسط فلزیاب به موارد زیر بستگی دارد:
- نوع فلزیاب: برخی از فلزیابها برای عملکرد در عمقهای بیشتر و با دقت بیشتر طراحی شدهاند.
- فرکانس فلزیاب: فرکانس امواج الکترومغناطیسی که فلزیاب از آن استفاده میکند، تاثیر زیادی در عمق و دقت تشخیص طلا دارد.
- اندازه و نوع آنتن: آنتنهای فلزیاب نقش مهمی در انتقال و دریافت امواج بازتابی از فلزها دارند. به همین دلیل ویژگیهای آنتن نیز میتواند تاثیر زیادی در عمق تشخیص داشته باشد.
- شرایط خاک و زمینی: نوع خاک، میزان حاوی سنگها و مواد معدنی، رطوبت خاک و دیگر شرایط زمینی نیز تاثیر بسیار زیادی در دقت و عمق تشخیص طلا توسط طلایاب دارند.
* به طور کلی، فلزیابها میتوانند در عمقهای مختلفی از چند سانتیمتر تا چند متری به دنبال فلزات، از جمله طلا، بگردند. اما برای دقت بیشتر و بهترین نتایج، نیاز است که نوع فلزیاب و شرایط محیطی به درستی انتخاب شوند.
سخن پایانی
در این مقاله بهطور کامل در خصوص اینکه فرکانس طلا در زیر خاک چند است؟ صحبت کردیم. برای درک بهتر شما از فرکانس طلا در خاک در این مقاله در خصوص عوامل موثر بر فرکانس طلا در خاک، روشهای تشخیص طلا در خاک و .. صحبت کردیم. امیدواریم که این مقاله برای شما عزیزان همراه با دیورا گالری مفید بوده باشد. اگر سوالی ذهن شما را درگیر کرده است در قسمت دیدگاهها موضوع را با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ما به شما کمک کنند.